Разгорещен предизборен дебат се проведе в ефира на Нова тв между

...
Разгорещен предизборен дебат се проведе в ефира на Нова тв между
Коментари Харесай

Кметът: Бул.Сливница ще стане втори изход към магистралата, започваме до дни

 Разгорещен предизборен дебат се организира в ефира на Нова тв сред претендентите за кмет на Варна Иван Портних от листата на ГЕРБ и Анелия Клисарова, подкрепена от Българска социалистическа партия Варна.   

" Успяхме да наложим ударно темпо на възобновяване на града във всяка една от сферите на социално-икономическия живот и в обсега на целия град, това добре се вижда. Поставихме солидна основа на развиване, показахме че Варна може да се развива с ускорени темпове. Имаме ясни цели и визия за идващите четири години и сме потвърдили, че знаем по какъв начин да го реализираме. Това, което беше направено в града ни в изтичащия мандат е ясна основа какви са нашите упоритости за развиването на града в вероятност и демонстрира, че можем да го реализираме. Приоритетите са ясни, Варна е академични град, град на знанието и аз имам вяра, че младите и образовани хора са същинския капитал на града ни и гаранция за бъдещето ни развиване, пораства динамично броят на задграничните студенти. Високотехнологични компании навлизат интензивно. По наша статистика над 3000 работни места са основани в тази посока, което демонстрира, че по този метод освен ще се избира Варна като място за обучение, само че и място за професионална реализация. Ще работим интензивно също по този начин за превръщането на града в дестинация на четири сезона. 

Един от значимите ни планове е новият бул. " Васил Левски ". Имаше доста спекулации по мотив тази пътна артерия в хода на строителството. Всеки варненец си дава сметка какви са ползите за трафика и сигурността. Подписан е протокол 16 и до дни оборудването ще бъде официално въведено в употреба. Това беше революционна стъпка, подобен огромен план не се е случвал във Варна след Аспарухов мост. Ние продължаваме с сложни ограничения за преодоляването на трафика.

След пробива на " Сливница "  към " Атанас Москов " сме подготвени с отчуждителните процедури и до дни ще стартира качването на автомагистралата, бул. " Сливница " ще стане втора пътна артерия с излаз към автомагистралата. Това качване ще разреши да се отклони тежкият трафик към пристанището и промишлените зони без да навлизат по-навътре в града. Пътят, който минава около Метро към Аксаково ще бъде уголемен и ще подпомогнем казуса с придвижването, построяваме и кръговото на Девня. Целият ни фокус сега се пренасочва към междублоковите пространства, дребните, улички, паркоместа, градинки ", сподели Иван Портних.

Според кандидатът на Българска социалистическа партия Анелия Клисарова Варна наподобява на хубав, само че болен човек. Тя подчертава, че няма добра подземна инфраструктура, а Портних я репликира, че по този начин е било заложено по Общ устройствен план от предишното и се работи по въпроса.

Той изясни още, че предстои превръщането на Аспарухов мост във втора Морска градина. Като образец за добре свършена работа през мандата Иван Портних даде и обновяването на " Владиславово ". 

" Продължаваме вложенията във " Владиславово " и " Виница " със спортните и детски площадки. Разходете се и в " Одесос " и ще видите измененията. В над 15 учебни заведения са построени нови спортни площадки с открити фитнес зони и уреди. В детските ясли бяха всеобщо актуализирани площадките. Преодоляхме казусът с дефицитът в детските градини. И продължаваме ", съобщи Протних. 

На финала на дебата Анелия Клисарова предложи по-здравословно хранене за малчуганите и избор на качествени производители на плодове и зеленчуци от района.  

Иван Портних разясни, че се работи с деца със специфични потребности и има особено меню за децата с алергии и здравословни проблеми. 

Кметът добави, че един от целите в идващия мандат ще бъде и доизграждането на автомагистрала Хемус. Той засегна и тематиката с построяването на втори Аспарухов мост, обвързван тясно с Автомагистрала " Черно море ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР